Informácia k využitiu odkladu platenia dane po novele v roku 2021 - Jurčíková, Božena
Novela daňového poriadku č.45/2021 Z.z. je účinná od 6.2.2021. Touto novelou boli upravené dve ustanovenia: §57 ods.2 - odklad platenia dane a splátok dane, §160 ods.3 - spoločné, splnomocňovacie, prechodné a záverečné ustanovenia. Podľa týchto upravených ustanovení môže správca dane povoliť odklad dane alebo platenie v splátkach za podmienok, ktoré určí finančné riaditeľstvo a uverejní ich na svojom webovom sídle.