K novele zákona o dani z príjmov účinnej od roku 2021 - Vidová, Michaela
Zmeny v rámci novely č. 416/2020 Z. z. zamerané proti daňovým únikom a agresívnemu daňovému plánovaniu. Novelizované ustanovenia zákona o dani z príjmov účinné od roku 2021. Opatrenia na podporu podnikateľského prostredia napr. v oblasti platenia preddavkov a oslobodenia dotácií. Zmeny pri daňovom bonuse a uplatňovaní 15 % sadzby dane. Zrušenie oslobodenia 13. a 14. platu a daňového zvýhodnenia týkajúceho sa kúpeľníctva. Vypustenie zvýhodneného odpisovania tzv. podnikového bývania. Propodnikateľské opatrenia v novele.