Startup – právna forma podnikania a možnosti financovania - Gášpárová, Eva
Špecifiká odlišujúce startupy od bežných spoločností – zdroj kapitálu, inovatívnosť produktu či služby, schopnosť rýchlo sa prispôsobiť zmenám trhu, personálne a vzájomné vzťahy vo vnútri podniku. Jednoduchá spoločnosť na akcie ako ideálna právna forma podnikania pre startupy a jej predstavenie z pohľadu účtovníctva a daní. Možnosť trendového crowdfundingu pri financovaní startupu, výhody a nevýhody rizikového kapitálu.