Transpozícia smernice o znižovaní vplyvu určitých plastových výrobkov na životné prostredie - Trošanová, Mária
Ciele smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ z roku 2019. Znižovanie vplyvu určitých plastových výrobkov na životné prostredie, ciele trvalo udržateľného rozvoja. Zákaz uvádzania jednorazových výrobkov z plastu a obalov a neobalových výrobkov z oxo-degradovateľných plastov na trh SR. Požiadavky na výrobok. Rozšírená zodpovednosť výrobcu.