Zákon o dani z príjmov ZÁKON č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov s komentárom - Brnová, Miroslava
Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov. Základné ustanovenia zákona - predmet dane, daňovník, zdaniteľný príjem a základ dane. Daň fyzickej osoby - príjem zo závislej činnosti, príjem z podnikania a ostatné príjmy. Daň právnickej osoby - oslobodenie od dane, sadzba dane a nepeňažný vklad. Vyberanie a platenie dane - daňové priznanie, daňový bonus a daňové výdavky.