Rôzne závery správneho súdu pri skutkovo a právne rovnakých skutočnostiach – vytvorenie stavu právnej neistoty (Rozsudok Najvyššieho súdu SR) - Betáková, Jaroslava
Výber z judikatúry Slovenskej republiky. Rozsudok krajského súdu spôsobujúci stav právnej neistoty, pretože vo veci tej istej žalobkyne a totožného predmetu konania sa zásadne odklonil od svojich záverov uvedených v predchádzajúcom rozsudku, pričom ani neuviedol dôvody tohto odklonu. Navrhnutie správcu dane, aby kasačný súd napadnutý rozsudok krajského súdu zrušil a vec mu vrátil na ďalšie konanie.