Problematika stavebného a katastrálneho konania v stratégii verejnej správy vlády Slovenskej republiky - Marišová, Eleonóra
Analýza stavebného a katastrálneho konania, realizovaného súčasnými inštitúciami verejnej správy v SR. Stavebné konanie realizujú v súčasti samosprávy – obce a v katastrálnom konaní rozhodujú miestne orgány štátnej správy – okresné úrady. Vláda SR sa vo svojom Programovom vyhlásení na roky 2020-2024 zaviazala riešiť otázku stavebného poriadku, nakoľko v súčasnosti je každá obec stavebným úradom, avšak obce spájajú svoje stavebné úrady za účelom efektívnejšieho stavebného konania.