Slovesno-menné kolokácie v nemeckom jazyku z pohľadu ich kategorizácie - Seresová, Katarína, 1967-
Skúmanie, na akej báze kolokácie fungujú a ich klasifikácia z pohľadu rôznych lingvistov, ako aj z pohľadu rôznych kritérií. Hľadisko syntaktickej štruktúry kolokácií, hľadisko morfologického prostredia funkčného slovesa, hľadisko slovesného spôsobu alebo hľadisko priebehu slovesného deja. Analýza prác mnohých nemeckých a slovenských lingvistov, ako aj analýza nemeckých textov.