Projekt DAREFFORT – medzinárodná spolupráca a výmena údajov v oblasti predpovedných systémov v povodí Dunaja - Wendlová, Valéria
Medzinárodná spolupráca, koordinácia protipovodňových opatrení a zvýšenie kvality predpovedných systémov v celom povodí Dunaja ako jedno z hlavných opatrení vyplývajúcich z Plánov manažmentu povodňového rizika 1. cyklu. Medzinárodný projekt DAREFFORT – Danube River Basin Enhanced Flood Forecasting v rámci Danube Transnational Programme Dunajského nadnárodného programu, ktorý sa začal v roku 2018. Hlavný cieľ projektu predstavujúci vytvorenie štandardizovanej medzinárodnej platformy na výmenu hydrometeorologických dát na princípe solidarity a výmeny skúseností, pomáhajúc zlepšiť kvalitu a efektívnosť predpovedných systémov v jednotlivých krajinách.