Leadership Challenges in Public Sector in a Regional Context - Šafránková, Jana Marie
Hlavné zistenia dotazníkového prieskumu autorov o vedení a riadení ľudských zdrojov vo vybraných organizáciách vo verejnom sektore v Českej republike a definovanie súčasných výziev vo vedení. Respondentmi boli zamestnanci vybraných organizácií vo verejnom sektore predovšetkým na pozíciách štátnych zamestnancov. Súčasné názory na metódy vedenia vo verejnom sektore a na rozdiely v procesoch riadenia ľudských zdrojov pre štátnych zamestnancov a ostatných zamestnancov verejnej správy. Výsledky smerujúce k tomu, že v skúmanej organizácii mnoho manažérov neriadi a nevyužíva vodcovské prístupy.