Zlepšenie systému kvality na monitoring a hodnotenie stavu povrchových vôd v Moldavsku - Vranovská, Andrea
Transponovanie požiadaviek Smernice Európskej únie 2000/60/EK (Rámcovej smernice EÚ o vodách – RSV) v oblasti monitoringu a hodnotenia stavu povrchových vôd (ekologický a chemický stav) v Moldavsku prijatím nového zákona o vodách v roku 2013. Asociačná dohoda o pristúpení k EÚ z roku 2014 s definovanými míľnikmi implementácie RSV, so sériou nariadení vlády a rozhodnutí ministerstva životného prostredia ohľadom sledovania vôd a ich hodnotenia s rozsahom ukazovateľov, ktoré sa majú monitorovať v povrchových vodách.