Usiluj o naplnění nejvyššího dosažitelného cíle - Novotný, Vladimír
Zelená dohoda pre Európu ako cesta likvidácie členských štátov po ekonomickej stránke s diskutabilnými prínosmi pre zlepšenie životného prostredia. Extrémne rýchly vývoj nových technológii ako predpoklad úspechu. Scénar udržateľného rozvoja a zníženie emisií CO2 podľa kategórie pripravenosti technológií. Zníženie konkurencieschopnosti, vyššie ceny energií a energetická chudoba ako možné dôsledky Zelenej dohody. Klimaticky šetrné technológie.