Securitization of Longevity Risk in Slovakia - Smažáková, Lenka, 1991-
Cieľom tohto príspevku je navrhnúť a vyhodnotiť katastrofickú väzbu spojenú s rizikom dlhovekosti v prostredí dôchodkového poistenia na Slovensku. Pre vyhodnotenie budú potrebné znalosti budúcej úmrtnosti. Použitie Booth-Maindonald-Smithovej metódy predpovedania úmrtnosti. Na výpočet trhovej ceny rizika sa používa Wangova transformácia jedného faktora.