Oprava základu dane a DPH - Betáková, Jaroslava
V podnikateľskej praxi dochádza k prípadom, kedy po uskutočnení zdaniteľného obchodu platiteľom DPH, nastane dôvod k zmene pôvodnej fakturovanej ceny, a je potrebné vykonať opravu podľa §25 zákona č.222/2004 Z.z. (zákon o DPH). Opravy je potrebné uviesť v daňovom priznaní a tiež kontrolnom výkaze podanom za aktuálne zdaňovacie obdobie.