Preferencia platnosti právnych úkonov - odkiaľ, kam a kade - Bröstl, Alexander
Analýza súdnych rozhodnutí v SR a ČR. Skúmanie súčasnej právnej úpravy, ako aj rekodifikačných výstupov, a to s cieľom zistiť, čo je obsahom tohto princípu, aké je jeho postavenie v právnom poriadku a aké sú pravidlá jeho aplikácie.