Prítomnosť tenzidov v odpadových vodách a možnosť ich biodegradácie - Lobotková, Martina
Problematika tenzidov (povrchovo aktívnych látok) ako skupiny emergentných polutantov, ktoré sa do odpadových vôd dostávajú vo veľkej miere z domácností či iných zariadení. Biodegradačné procesy s využitím vybraných druhov vodných rastlín ako jedna z možností, ako ich účinne odbúrať.