Účtovné prípady súvisiace so šírením ochorenia COVID-19 - Hvojníková, Jana
Príklady účtovania účtovných prípadov v súvislosti s prijatými legislatívnymi opatreniami v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Účtovanie dotácie na nájomné (u prenajímateľa a nájomcu), účtovanie príspevku na udržanie zamestnanosti, účtovanie návratnej finančnej výpomoci obciam s vyšším územným celkom v dôsledku výpadku dane z príjmov fyzických osôb v roku 2020, účtovanie dobrovoľníckej činnosti, oslobodenie od povinnosti platiť poistné Sociálnej poisťovni a náhrada príjmu zamestnanca v dôsledku vyhlásenia mimoriadnej situácie, núdzového alebo výnimočného stavu.