K odňatiu právomoci Ústavného súdu SR posudzovať ústavné zákony - kritické reflexie - Ľalík, Tomáš
Kritika ústavného zákona č. 422/2020 Z.z., ktorý obral Ústavný súd SR o právomoc posudzovať súlad ústavného zákona s ústavou. Poukázanie na to, že vylúčenie kontroly ústavného zákona s ústavou a koncepcia parlamentu ako jediného ústavodarcu, je v rozpore s hodnotami konštitucionalizmu a demokracie. Pozornosť je upriamená na právne a faktické súvislosti, ktoré odzneli vo verejnom diskurze.