Softvér - účtovanie - Kolembus, Anton
Softvér a rôzne licenčné zmluvy predstavujú z účtovného hľadiska nehmotný majetok, ktorý nemá fyzickú podstatu. Predpokladom nehmotného majetku z účtovného hľadiska je vznik majetkového práva alebo užívacieho práva alebo práva na užívanie tzv. duševného vlastníctva. Takýmto majetkom sú počítačové programy, bázy dát, priemyselné vzory a modely, obchodné známky a iné.