Tax Aspects of Mining Companies in V4 Countries - Simonidesová, Jana, 1968-
Trend v zdaňovaní krajín Európskej únie vo forme prechodu daňového zaťaženia z príjmov a kapitálu na spotrebu v podmienkach banských podnikov. Daňové sadzby a trendy v oblasti dane z príjmu banských podnikov. Daňové zaťaženie banských a ťažobných podnikateľských subjektov v Maďarsku, Poľsku, Českej republike a na Slovensku. Analýza daňových sadzieb a porovnanie daňového zaťaženia podnikateľských subjektov. Návrhy pre zmeny v rámci daňového mixu a prechod na relatívne vysoké daňové zaťaženie zamestnaní (najmä zamestnanci s nízkym príjmom) a na nižšie daňové zaťaženie vysokých daní (napr. u environmentálnych daní). Výsledky pre vedenie ťažobných podnikov poskytujúce možnosti finančných úspor. Výsledky na medzinárodnej úrovni vhodné pre stanovenie politík štátov v oblasti surovín.