Economic Diplomacy: Concept for Economic Prosperity in Croatia - Peternel, Ivona
Model chorvátskej ekonomickej diplomacie, jeho efektívnosť a možné odporúčania pre budúci výskum v oblasti hospodárskej diplomacie. Ekonomická diplomacia ako nový fenomén v Chorvátsku a chorvátska politická štruktúra, ktorá sa dlhé roky potýka s reorganizáciou vnútornej verejnej správy, privatizačným procesom a vstupom do Európskej únie. Príspevok empirického výskumu zdôrazňuje chorvátsky objem vývozu tovaru a jeho prepojenie s diplomatickými aktérmi.