Eric Heinze o slobode (nenávistného) prejavu v demokratickom štáte - Kuna, Marian
Sloboda prejavu deklarovaná súčasnými západnými demokraciami ako jedno zo základných ľudských práv. Terminológia a filozofické pohľady na slobodu nenávistného prejavu. Eric Heinze o slobode nenávistného prejavu v demokracii. Heinzova kritika filozofických alternatív v otázke regulácie nenávistného prejavu - kritika konzekvencialistického prohibicionizmu, konzekvencialistického opozicionizmu a deontologického prohibicionizmu.