Jazyk sekjuritizacii v mediadiskurse slovackich pravych ekstremistov - Dulebová, Irina
Štúdia predstavuje kľúčové rysy politologickej teórie sekuritizácie a následne vysvetľuje, prečo najmä táto teória predstavuje relevantný teoretický základ pre lingvistický výskum v oblasti politickej a mediálnej lingvistiky. Štúdia následne analyzuje výňatky z mediálneho diskurzu slovenských krajne pravicových extrémistov so zameraním na výber jazykových prostriedkov.