Testing Prospect Theory Parameters and the Impact of Human Capital in the Business Domain - Zelienková, Andrea
Súčasné poznatky o testovaní parametrov prospektovej teórie v podnikateľskej doméne. Parametre averzie k riziku, averzie k strate a funkcie váh pravdepodobnosti na vzorke podnikateľov s použitím metodiky Tverskeho a Kahnemana. Rozdiely v parametroch prospektovej teórie na základe výkonu podniku. Testovanie rozdielov v rizikových preferenciách na základe investovaného ľudského kapitálu, teda vzdelania a podnikateľského zázemia rodičov.