Dokáže sa automobilový priemysel vyrovnať s následkami krízy? budúcnosť plná otáznikov
Automobilový sektor patrí k oblastiam, ktorých sa pandémia koronavírusu dotýka najviac. Obmedzenia ochromili produkciu a zmrazili trh a predaj nových vozidiel. Čo je však najhoršie a z hľadiska výrobcov kritické, je narušenie, dlhé roky budovaného fungovania dodávateľského reťazca, v dôsledku výpadku produkcie u subdodávateľov. Slovensko patrí s poklesom o 50,6% medzi tri najviac postihnuté krajiny EU.