Transferové oceňovanie: OECD Usmernenie k finančným transakciám - Silesky, Frederika
Správca dane pri výkone daňových kontrol zameraných na transferové oceňovanie na Slovensku sa vo svojich vyjadreniach často odvoláva na publikácie OECD, konkrétne na Smernicu o transferovom oceňovaní pre nadnárodné spoločnosti a správu daní. Narastajúca potreba usmernenia týkajúceho sa finančných transakcií zo strany OECD a dlho očakávané Usmernenie, ako súčasť Smernice zo dňa 11. februára 2020. Prehľad tých najdôležitejších odporúčaní k postupu uplatňovaného pri posudzovaní vybraných vnútroskupinových finančných transakcií ako sú pôžičky, cash-poolingové vzťahy, hedging, finančné záruky či kaptívne poistenia.