Správa povodňového rizika na Slovensku: dočkáme sa zmien? - Solín, Ľubomír
Správa povodňového rizika z hľadiska jeho organizácie, riadenia i vecnej náplne (uplatňovaných stratégií a opatrení) v kontexte spoločenských a legislatívnych zmien na Slovensku. Snaha o zachovanie udržateľného environmentálneho systému v kontexte zmeny paradigmy povodňového rizika a vyrovnania sa s negatívnymi dôsledkami prebiehajúcej klimatickej zmeny. Vývoj organizácie a riadenia vodného hospodárstva v SR. Legislatívny rámec ochrany pred povodňami. Teoretický rámec hodnotenia dynamiky správy povodňového rizika. Hodnotenie dynamiky správy povodňového rizika na základe dimenzií verejnej správy. Hodnotenie vplyvu síl stability a síl zmeny na správu povodňového rizika. Aplikácia analytického rámca projektu EU-FP7 STAR-FLOOD na analýzu riadenia povodňových rizík na Slovensku.