Legálne možnosti optimalizácie dane z príjmov fyzickej osoby - Jarinkovičová, Valéria
Daňová optimalizácia nie je definovaná v žiadnej právnej norme. Dá sa charakterizovať ako proces hľadania optimálneho variantu spôsobu podnikania, s cieľom minimalizovať daňovú povinnosť t.z. nezaplatiť menej, ale ani viac, než je nevyhnutné. Sústredíme sa hlavne na možnosti daňovej optimalizácie pri zdaňovaní príjmov fyzických osôb, ktoré vyplývajú najmä priamo zo zákona, ale aj na iné samostatne zárobkovo činné osoby, ako aj na ďalších daňovníkov.