Terrorism, Migrant Crisis and Attitudes towards Immigrants from outside of the European Union - Baláž, Vladimír
Skúmanie, ako teroristické útoky a vysoký príliv prisťahovalcov ovplyvňujú verejné postoje k prisťahovalcom z krajín mimo Európskej únie (EÚ). Útoky s vyšším počtom úmrtí významne zvyšujú negatívne postoje k prisťahovalcom, aj keď účinok časom ustupuje. Migračná kríza v roku 2015 však mala na postoje k prisťahovalcom výrazný, väčší a trvalejší dopad ako teroristické útoky.