Sponzoring ako alternatívna forma financovania kreatívneho priemyslu v rozvinutých európskych krajinách - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Právna úprava sponzorstva v kreatívnom priemysle na Slovensku a vo vyspelých európskych krajinách. Kreatívny priemysel sám o sebe dôležitý z hľadiska svojej ekonomickej stopy a zamestnanosti. Podnecuje tiež inovácie v celom hospodárstve a prispieva k mnohým ďalším kanálom pozitívneho sociálneho vplyvu (blahobyt a zdravie, vzdelávanie, začlenenie, regenerácia miest atď.). Patrí zároveň medzi najviac postihnuté pandémiou.