Bytové podmienky rómskeho obyvateľstva v regiónoch Slovenskej republiky - Sika, Peter, 1975-
Problematika bývania rómskej populácie. Bývanie Rómov je predmetom vedeckých diskusií, chýba však jeho komplexná koncepcia. Pohľad na rómsku problematiku, demografický vývoj rómskeho etnika. Údaje o typoch osídlenia, ako aj o životných podmienkach rómskej populácie. Návrhy na zlepšenie podmienok bývania Rómov na Slovensku.