Ekonomický kapitál a agregácia životných rizík využitím Claytonovej kopule - Faybíková, Ivana, 1995-
Životné riziká a životné poistné riziká - úmrtnosť, chorobnosť, dlhovekosť a životné biznis riziko. Životné riziká komerčnej poisťovne. Odhad ekonomického kapitálu pre životné riziká. Odhad hodnoty ekonomického kapitálu pomocou kopúl - Gaussova kopula, t-copula, Claytonova kopula a Survival kopula.