Zvládanie hyperaktívnych a pasívnych žiakov na vyučovaní - Chmelárová, Zuzana, 1967-
Porucha pozornosti a hyperaktivity (ADHD), ale i oslabená aktivita žiaka, ktoré majú dopad na učebné výsledky žiaka, na jeho sociálne vzťahy v školskom prostredí, na priebeh vyučovacieho procesu aj na sebahodnotenie a sebaúctu žiaka. Príklady prípadových štúdií zamraných na túto skupinu žiakov.