Exploring the Attitude to Climate Change and Socio-Ecologically Responsible Consumption of the Slovaks - Čvirik, Marián, 1992-
Miery postojov Slovákov ku klimatickým zmenám či spoločensko-ekologického správania Slovákov a skúmanie vplyvu demografických faktorov na tieto miery. Vzťahy medzi postojmi Slovákov ku klimatickým zmenám a ich spoločensko-ekologickým správaním. Prieskum na vzorke 384 respondentov s použitím testovania hypotéz a výskumných otázok na základe ANOVA-testu, lineárnej regresnej analýzy a dvoch stupníc – ACC a SRCB. Výsledky ukazujúce podpriemerný až priemerný záujem Slovákov o environmentálne správanie a ekologicky sociálnu udržateľnú spotrebu, ktoré môžu byť použiteľné v ekologických, sociálnych, environmentálnych, vzdelávacích či marketingových oblastiach.