Fenomén text a jeho postavenie v rámci textovej lingvistiky - Tuhárska, Zuzana, 1977-
Krátky prehľad jednotlivých konceptov, ktoré boli od obdobia sedemdesiatych rokov k fenoménu text vytvorené. Od tohto časového obdobia prekonal vývoj v danej oblasti viaceré zmeny a prístupy k výskumu textu a jeho hodnoteniu boli do značnej miery modifikované.