Zdravotná diplomacia a boj proti COVID-19: Skúsenosť Slovenska a Brazílie - Čiefová, Michaela, 1991-
Objasnenie pojmu zdravotná diplomacia, ktorý podľa mienky autorov doposiaľ nie je v slovenskej literatúre dostatočne zakotvený, hoci v zahraničnej literatúre sa objavuje už dlhšiu dobu. Porovnanie prístupov Slovenska a Brazílie k riešeniu pandemickej situácie v daných krajinách, ako aj ich zapojenie do medzinárodného boja s pandémiou, čiže porovnanie aktivít skúmaných krajín v oblasti zdravotnej diplomacie.