Bankám spadl zisk o polovinu, naopak stejně tak si polepšila Generali Česká pojišťovna - Sobková, Martina
Silné dopady na finančný sektor kvôli pandémii COVID-19. Prepad ziskov bankovného sektrou. Hľadanie príčin v nízkych úrokoch a opravných položkách. Výnimky v ziskovosti bánk za rok 2020. Pokles, ktorý zaznamenali aj stavebné sporiteľne. Medzi poisťovňami dominujúca Generali.