Voľnočasové aktivity v Slovenskej a Českej republike: sú faktory, ktoré ich ovplyvňujú, národne špecifické? - Chorvát, Ivan
Faktory ovplyvňujúce voľný čas na Slovensku a v Českej republike pomocou súboru údajov z koordinovaných prieskumov voľného času uskutočnených v rokoch 2016 (Slovensko) a 2011 (Česká republika). Vnútorá štruktúra voľnočasových aktivít určená sociálnou logikou kultúrneho vkusu. Hypotézy o rozdielnych vplyvoch veku, vzdelania a veľkosti pobytu na voľnočasové aktivity v oboch krajinách. Kultúrne náročnejšie formy trávenia voľného času sú determinované nielen jednotlivými faktormi, ale do istej miery aj štrukturálnymi rozdielmi v sídelných usporiadaniach a širšími historickými a kultúrnymi okolnosťami.