Migration Governance in Slovakia during the COVID-19 Crisis - Přívara, Andrej, 1983-
Populácia pôvodom zo zahraničia na Slovensku v posledných rokoch stabilne rastie. Od roku 2018 sa v populácii prisťahovalcov stali dominantnými cudzinci z takzvaných tretích krajín. Zdá sa, že migračná kríza v dôsledku pandémie neovplyvnila vzory migrácie na Slovensko. Pred vypuknutím pandémie COVID-19 bol v krajine v dôsledku emigračných tokov nedostatok pracovných síl. V dôsledku reštriktívnych opatrení, ktoré vláda prijala v reakcii na pandémiu, však dochádza k zmenám, ktoré majú tiež vplyv na zamestnanosť cudzincov. Legislatívny vývoj, pri formovaní slovenskej migračnej politiky v blízkej budúcnosti.