Hodnoty v regulácii spotrebiteľského správania - Búzik, Bohumil
Stratégie aktérov v procese obmedzenia spotreby v súčasnej slovenskej spoločnosti. Regulácia spotreby počas štátnych sviatkov, ktorá je výsledkom snahy niektorých subjektov o zlepšenie pracovných podmienok zamestnancov maloobchodných predajní. Skutočnosť, že zákazu maloobchodného predaja počas štátnych sviatkov predchádzalo zvýšenie predaja počas sviatkov. Tento vývoj bol zakotvený v širšom kontexte prechodu od spoločnosti s ekonomickým nedostatkom k konzumnej spoločnosti.