Od feminicídy k sesterstvu - Maarová, Iveta
Španielsky pojem sororidad v kontexte postavenia žien v Latinskej Amerike, vymedzenie jeho konceptu a lexikálnych ekvivalentov v iných jazykoch (taliančina: sororitá, francúzština: sororité či angličtina: sorority, sororities, sisterhood). Hľadanie lexikálneho ekvivalentu v slovenčine, slovníkový portál Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra SAV má len jeden význam: sesterstvo ako vzťah medzi sestrou a jej súrodencami. Absencia vymedzeného konceptu na Slovensku oproti západnej Európe, na Slovensku sa častejšie skloňuje koncept girl power. Návrhy ohľadom ďalšieho skúmania podobností a rozdielností týchto dvoch konceptov.