<The> COVID Biopolitics in Russia: Putin's Sovereignty versus Regional Governmentality - Makarychev, Andrey
Prepuknutie pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom ako biopolitická výzva a prístupy k nej prostredníctvom konceptov zvrchovanosti a vládnutia, so zameraním na Rusko z pohľadu domácich transformácií vládnuceho režimu. Vzťahy medzi stredom a perifériami vo sfére vládnutia v jadre mocenskej štruktúry v Rusku. Formy dištancovania sa regiónov od federálneho centra: digitálne posilnenie postavenia, odpor severu a dopyt po „guvernéroch ľudí“. Relatívna administratívna autonómia regiónov odrážajúca prebiehajúci proces decentralizácie ruského politického systému, ktorý v budúcnosti ovplyvní štrukturálne charakteristiky ruského federalizmu.