Autonomous Language Learning Strategies - Némethová, Ildikó, 1974-
Príspevok sa zameriava na autonómiu učiaceho sa a tvrdí, že primerané teoretické vedomosti a praktické skúsenosti prispievajú k úspechu v autonómii učiteľa a učiaceho sa. Zdôrazňuje, že je naliehavo potrebné prispôsobiť výučbu potrebám študentov, odlišne ich zoskupiť, upraviť obsah výučby, poskytnúť študentom spätnú väzbu a poskytnúť študentom a učiteľom stratégie podporujúce učenie a výučbu.