Výdavky na spotrebované pohonné látky - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Fyzická i právnická osoba si môže uplatňovať výdavky na spotrebované pohonné látky (PHL) z troch spôsobov uvedených v zákone č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znp. a to: preukazovanie spotreby PHL na základe knihy jázd, alebo spotreba PHL na základe satelitného sledovania pohybu vozidla, alebo paušálne výdavky na spotrebované PHL. Všetky tri spôsoby preukazovania spotreby PHL sú rovnocenné a daňovník si môže vybrať.