EOQ for Perishable Goods: Modification of Wilson’s Model for Food Retailers - Zeng, Shouzhen
Včasná reakcia na kolísavý a neustále sa meniaci dopyt spotrebiteľov je pre spoločnosť dôležitým rozhodnutím, pretože môže mať vplyv na jej postavenie na trhu. Správne riadenie zásob sa tak stáva ústredným bodom v riadení procesov maloobchodu a môže poskytnúť podstatnú konkurenčnú výhodu. Upravená verzia Wilsonovho modelu, ktorá zohľadňuje trendy spotrebiteľského dopytu a ponúka flexibilitu pri zmene času. Ilustrácia navrhovaného modelu, ktorá ukazuje významný ekonomický prínos za konkrétnych podmienok.