<The> International Monetary System: New Evidence Concerning a Transition to Multipolarity - Sadil, Vojtěch
Prechod medzinárodného menového systému na multipolárnu štruktúru. Medzinárodný menový systém, ktorý sa neustále vyvíja, čo odráža vývoj svetového hospodárstva. Hlavným problémom súčasného medzinárodného menového systému je závislosť od jednej kľúčovej meny, ktorou stále zostáva americký dolár. Skúmanie, či súčasný medzinárodný menový systém vykazuje známky prechodu k multipolarite alebo nie.