Does It Pay to Have Your Own R&D Department? In-house and External R&D in the Context of Innovations - Lewkowicz, Jacek
Výsledky rôznych typov výskumu a vývoja v kontexte inovácií a analýza ich významu v európskych krajinách. Poskytnutie kvantitatívnej analýzy problému na údajoch zhromaždených zo spoločného prieskumu inovácií. Inovácie v oblasti výrobkov, služieb, výrobných metód, distribučných systémov a podporných činností. Pre inovatívnosť firiem je dôležitý interný aj externý výskum a vývoj, avšak u väčšiny uvažovaných druhov inovácií je účinok prvého výraznejší.