Rozdiely v kapitálovej štruktúre verejne obchodovateľných podnikov Európy a USA - Krištofík, Peter
Analýza rozdielov v kapitálovej štruktúre a možnostiach splatnosti dlhov spoločností v Európe a USA. Na základe logického a komparatívneho štúdia teoretických poznatkov v súlade s analýzou empirických údajov definované variácie pákového efektu a pomeru dlhodobého dlhu. Spoločnosti v USA majú tendenciu využívať viac dlhov, najmä dlhodobých, ako spoločnosti v Európe.