Základné rozdiely finančného a operatívného leasingu - Kopčáková, Janka, 1994-
Problémy financovania majetku u malých a stredných podnikov z vlastných zdrojov financovania. Možnosti získania cudzích zdrojov financovania pre zabezpečenie potrebného majetku pre podnik a vykonávanie jeho podnikateľskej činnosti. Využívanie lízingových spoločností, ponúkajúcich finančný a operatívny lízing, a aj komerčných bánk, ponúkajúcich finančný lízing a úver. Príklad financovania kúpy automobilu prostredníctvom cudzích zdrojov získaných od lízingovej spoločnosti a komerčnej banky. Rôzne výšky preplatenia jednotlivých lízingov a úveru. Rôzne možnosti a výber najvýhodnejšej možnosti financovania majetku v podniku nedisponujúcim dostatočným množstvom vlastných finančných prostriedkov na nákup nového automobilu.