Analýza vývoja podnikateľského prostredia vybraných krajín Európskej únie - Šoltésová, Klaudia, 1995-
Analýza vývoja podnikateľského prostredia vo vybraných krajinách Európskej únie (Slovensko, Česko, Maďarsko a Poľsko) v rokoch 2010 až 2020 na základe medzinárodných hodnotení a rebríčkov svetových indexov (Index globálnej konkurencieschopnosti, Index Ease of Doing Business, Index vnímania korupcie a Index ekonomickej slobody krajín), poskytujúcich údaje zoskupené vo výročných správach a súhrnných prieskumoch. Dopad celosvetovej pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na podnikateľské prostredie daných krajín a rozličné oblasti podnikateľského života.